Zápis do škôlok v Petržalke už využilo 330 rodičov

16.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Za prvé dva týždne od spustenia zápisu detí do materských škôl využilo túto možnosť 330 petržalských rodičov, informoval o tom hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Zápis potrvá do konca marca. Do škôlky môže dieťa zapísať jeho zákonný zástupca – rodič.

Pri zápise musí predložiť vyplnenú prihlášku a potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa. Prednostne budú prijaté petržalské deti, ktoré si budú v nadchádzajúcom školskom roku plniť povinnú školskú dochádzku (5 – 6-ročné detí) a deti zamestnaných rodičov. Prihlášku nájdu rodičia na oficiálnej internetovej stránke mestskej časti www.petrzalka.sk.

Samospráva očakáva, že v budúcom školskom roku bude materské školy navštevovať takmer 2 200 detí, čo je maximálne využitie existujúcich kapacitných možností. V pôsobnosti miestnej samosprávy je devätnásť predškolských zariadení, ktoré dnes navštevuje 2 167 žiakov, čo je v porovnaní s minulým rokom nárast o 80 detí.

Petržalka okrem bežných tried ponúka štyri špeciálne, ktoré sú učené pre deti s poruchami výživy, mentálnym postihom či autizmom. Detičky s poruchami výživy môžu navštevovať škôlku na Pifflovej ulici, škôlka na Turnianskej ulici poskytuje priestor na vzdelávanie ľahko mentálne postihnutých detí a autistické deti môžu rodičia prihlásiť do špeciálnej triedy v predškolskom zariadení na Iljušinovej ulici.

(sita)

Páčil sa vám článok?