Rodičia uprednostňujú etiku pred náboženstvom

1.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí rodičia uprednostňujú etiku pred náboženskou výchovou, informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Počas februárového zápisu detí do prvých ročníkov si spomedzi povinne voliteľných predmetov zvolilo etiku 369 rodičov, náboženskú výchovu 238 rodičov, pričom 37 rodičov sa ešte nerozhodlo, na ktorý predmet svoje dieťa zapíše.

Zapísaných bolo spolu 644 žiakov, z toho 357 chlapcov a 287 dievčat. V septembri ich však nastúpi len 583, keďže 61 rodičov požiadalo o odklad nástupu do školy. Za posledné tri roky samospráva eviduje nárast počtu chlapcov oproti dievčatám, tento rok bol pomer chlapcov ku dievčatám 5:4.

Tento rok samospráva očakáva otvorenie 31 tried, v ktorých môže byť maximálne 22 žiakov. V dvoch prípadoch ide o špeciálne triedy pre deti so zdravotným oslabením či logopedickými problémami. V tomto roku výrazne poklesol počet žiadostí o odklad nástupu do školy, je ich 61, oproti minuloročným 152. Súvisí to so zmenou zákona, sprísnením podmienok odkladu školskej dochádzky. Riaditeľ školy už nerozhoduje len na základe osobnej požiadavky rodiča, ale žiadosť musí byť podložená odborným posudkom, lekárskym vyšetrením dieťaťa.

(sita)

Páčil sa vám článok?