Free-džez zaznie v Klube za Zrkadlom

26.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Po dvoch rokoch sa na Slovensko vracajú Tetzepi - fenomenálny holandský free-džezový orchester. V Bratislave vystúpia v Klube Za Zrkadlom na Rovniankovej 3 v nedeľu 7. marca 2010 o 20.00 h.

V krajine tulipánov má táto 15-členná amsterdamská formácia zvučné meno a je známa predovšetkým svojím inovatívnym prístupom k hraniu a energickými živými vystúpeniami. Žánrovo sa kapela pohybuje v rozmedzí freedžezu, klasického big bandu, kolektívnych improvizácii a strhujúcich sólových výstupov. Hudobníci z Tetzepi majú radi prekvapenia, preto časť ich programu vzniká priamo na pódiu. Publikum sa zároveň môže tešiť na inštrumentálne dokonalú džezovú živelnosť.

Orchester má v zostave desaťčlennú dychovú sekciu, ktorú dopĺňa klavír, gitara a rytmická sekcia (basa/kontrabas, bicie) Nájdeme tu popredné mená holandskej džezovej scény ako George Pancras, Esmee Olthuis či Bastiaan Wolftjer.

Či je človek fanúšikom klasického džezu, free-džezu, improvizovanej hudby alebo energických živých vystúpení. koncert Tetzepi je zakaždým nezabudnuteľným zážitkom.

(dš)
Páčil sa vám článok?