Divadlo Aréna ponúka Donizettiho operu

26.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Divadlo Aréna prichystalo na nedeľu 7. marca 2010 pre priaznivcov opery premietanie jednej z najslávnejších opier - Lucia di Lammermoor z Metropolitnej opery New York.

Donizettiho majstrovký kus uviedla Metropolitná opera v priamom prenose 9. februára 2009. Vtedy ho však slovenskí diváci nemali možnosť vidieť, keďže priame prenosy z Metropolitnej opery ešte nikto na Slovensku neponúkal. Preto ho divadlo Aréna ponúka aspoň zo záznamu.

V titulnej role Donizettiho krehkej hrdinky sa predstaví superdiva Anna Netrebko. Rola Lucie je jednou z najnáročnejších dramaticko-koloratúrnych sopránových partov opernej literatúry. Vedľa širokých možností využitia speváckej virtuozity sa tu predstaviteľke otvára skutočný herecký priestor, ktorý Anna Netrebko naplno využíva.

V zázname priameho prenosu opery úlohu milenca Edgara stvárňuje oceňovaný poľský Piotr Beczala a Luciinho tyranského brata Enrica barytonista Mariusz Kwiecien. Za dirigentský pult sa postavil maestro Marco Armiliato a moderátorkou večera je francúzska sopranistka Natalie Dessay.

(dš)
Páčil sa vám článok?