Záujem žiakov o sledovanie hokeja v škole rastie

25.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

S postupom slovenských hokejistov na olympiáde vo Vancouveri rastie aj záujem žiakov o sledovanie zápasov slovenskej reprezentácie v telocvični cirkevnej Spojenej školy svätého Vincenta de Paul v bratislavskom Ružinove.

Včerajšie ranné hokejové zápolenie slovenskej reprezentácie s Nórmi v telocvični školy sledovalo takmer 250 žiakov, učiteľov, ale už aj rodičov. Škola vyšla priaznivcom hokeja v ústrety už minulý týždeň a žiaci mohli povzbudzovať v telocvični od skorého rána už pri zápasoch, ktoré naši reprezentanti odohrali s Čechmi a Rusmi. Najbližšie sa priaznivci hokeja v telocvični zídu vo štvrtok ráno pred šiestou hodinou, keď si Slováci vo štvrťfinále zmerajú sily so Švédmi.

S myšlienkou sledovania zápasov v telocvični prišli dvaja učitelia Peter Nemec a Alexander Avenarius. „Ponúkli sme žiakom možnosť sledovať zápas v prostredí školy. Sme radi, že to využili. Veríme, že zápas so Švédskom nebude posledný, ktorý v našej telocvični uvidíme. To znamená, že by sme našich radi videli hrať o medailu," uviedla pre agentúru SITA riaditeľka školy Mária Švantnerová.

Žiaci, ktorí prichádzajú do telocvične pred začiatkom zápasu, teda pred 6:00, môžu ho dopozerať celý a na vyučovanie idú až po jeho skončení. Tí, čo prichádzajú až v jeho priebehu, o ôsmej musia zasadnúť do školských lavíc.

(sita)

Páčil sa vám článok?