Laserové atrakcie sa do centra vrátia až v marci

21.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Viacerí Bratislavčania nás upozornili, že na korze už dlhší čas nefunguje jedna z atrakcií Starého Mesta - laserový lúč a laserový orloj.

Na staromestskom miestnom úrade nás informovali, že laserovú Ariadninu niť, ktorá sa tiahne od Michalskej brány Sedlárskou ulicou až k Čumilovi, pravidelne vypínajú k 31. októbru. Bratislavský laserový orloj na Starej radnici dočasne vyradili z prevádzky v nedeľu 11. novembra. Obe svetelno-kinetické atrakcie Starého Mesta sú v poriadku, potrebujú iba bežnú údržbu.

Ďalším dôvodom pre ich stiahnutie je konanie Vianočných trhov na Hlavnom námestí. „Nechceli sme, aby sa dve milé veci dostali do zbytočnej kolízie. No a Vianočné trhy vystrieda silvestrovský program, ktorý sa bude odohrávať na Hlavnom námestí a v uličkách Korza. V rámci neho sme pripravili celý rad scénografických a svetelných efektov", uviedol starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský.

Laserová niť aj Bratislavský orloj sa vrátia medzi staromestské atrakcie po nevyhnutnej údržbe opäť koncom marca počas veľkonočných sviatkov.

(brn)

Páčil sa vám článok?