Do škôl v Petržalke zapísali 585 prváčikov

9.2.2010
0
Páčil sa vám článok?

Do 11 základných škôl v bratislavskej Petržalke by malo v nasledujúcom školskom roku 2010/2011 zasadnúť 585 prváčikov. Ako informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, je to o 125 detí viac ako v aktuálnom školskom roku.

"Pri zápisoch chlapci výraznejšie víťazia nad dievčatami," uviedol Andrassy. Zapísaných chlapcov prváčikov je pre nasledujúci rok 358, dievčat 227.

Niektorí rodičia opäť využili možnosť požiadať o odklad povinnej školskej dochádzky svojho dieťaťa. Počas februárového zápisu tak urobilo 57 rodičov a zákonných zástupcov. Podľa Andrassyho ide pritom o klesajúci trend. Pred rokom zaznamenali 152 žiadostí o odklad nástupu dieťaťa na základnú školu. Môže to súvisieť aj so zmenou zákona a sprísnením podmienok zákonného odkladu školskej dochádzky.

"Riaditeľ školy už nerozhoduje len na základe osobnej požiadavky rodiča, ale žiadosť musí byť podložená odborným posudkom, lekárskym vyšetrením," doplnil Andrassy.

Samospráva očakáva, že v nasledujúcom školskom roku bude otvorených 27 tried pre prváčikov vrátane dvoch špeciálnych tried. Na Základnej škole na Černyševského ulici by mali otvoriť špeciálnu triedu pre deti so zdravotným oslabením, žiaci s logopedickými problémami budú môcť navštevovať triedu na Tupolevovej ulici.

Informácie o všetkých základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sú k dispozícii na internetovej stránke www.petrzalka.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?