Zrušenie jaslí na Javorinskej opäť odložili

4.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Staromestskí poslanci minulý týždeň opäť neprijali rozhodnutie o zrušení detských jaslí na Javorinskej ulici, ktoré opakovane navrhol starosta Starého Mesta Peter Čiernik.

Na mimoriadnom zasadnutí staromestského miestneho zastupiteľstva poslanci vzali na vedomie Analýzu kapacít a výhľadových potrieb predškolských zariadení a zariadení sociálnych služieb.

Súčasťou tohto materiálu bol aj návrh uznesenia, podľa ktorého poslanci mali schváliť zámer vystavať na mieste terajších detských jaslí na Javorinskej ulici 9 objekt občianskej vybavenosti - domov dôchodcov a detské jasle zrušiť k 30. júnu tohto roka. Samotné rozhodnutie o budúcnosti jaslí poslanci odložili na riadne zasadnutie miestneho zastupiteľstva, ktoré bude v utorok 27. júna.

Staromestské zastupiteľstvo o tejto téme rokovalo už niekoľkokrát. Poslanci sa návrhom na zrušenie jaslí, ktorý predložil starosta Peter Čiernik, zaoberali už v marci, vtedy ho neschválili. Dôvodom zrušenia jaslí, ktoré sú zatvorené od 9. februára, má byť havarijný stav objektu, v ktorom sídlia.

Medzičasom vysvitlo, že stav objektu nie je až taký katastrofálny a rodičia detí navštevujúcich jasle prejavili ochotu finančne sa podieľať na oprave, mestská časť však na ich ponuku nereagovala. Tesne pred uzatvorením jaslí bola časť strechy, cez ktorú zatekalo, opravená na náklady jedného z rodičov.

Napriek tomu sa P. Čiernik v máji rozhodol predložiť návrh vybudovať na mieste jaslí domov dôchodcov a návrh jasle zrušiť buď k 30. júnu tohto roka alebo ku dňu nadobudnutia právoplatnosti územného rozhodnutia na stavbu domova dôchodcov. Ešte pred začatím májového zastupiteľstva starosta oba tieto návrhy stiahol z programu rokovania.

(juh)

Páčil sa vám článok?