V Aréne pokračujú prenosy z Metropolitnej opery

7.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Operou Richarda Straussa Der Rosenkavalier (Ružový gavalier) pokračuje v sobotu 9. januára o 19:00 v bratislavskom divadle Aréna cyklus priamych prenosov Live in HD z Metropolitnej opery v New Yorku. V Aréne ju uvedú s anglickými a českými titulkami. Hlavnou témou Straussovej opery sú láska a intrigy vo Viedni 18. storočia.

Der Rosenkavalier patrí medzi štandardný operný repertoár. V súčasnej sezóne 2009/2010 sa uvádza v 17-tich rôznych naštudovaniach v pätnástich mestách na celom svete.

V úlohe maršálky sa predstaví Renée Fleming, jej mladého milenca stvárni Susan Graham. V ďalších speváckych úlohách pod dirigentskou taktovkou Eda de Waarta zažiaria napríklad Christine Schäfer, Eric Cutler, Thomas Allen a Kristinn Sigmundsson. Priamy prenos bude uvádzať legendárny tenor Plácido Domingo, ktorý cez prestávky povedie zákulisné rozhovory s účinkujúcimi spevákmi a tvorcami.

Der Rosenkavalier je komická opera v troch dejstvách zložená na libreto Huga von Hofmannsthala. Opera bola prvýkrát uvedená v Kráľovskej opere v Drážďanoch 26. januára 1911 v réžii Maxa Reinhardta.

Opera Ružový gavalier sa bude vysielať v priamom prenose z New Yorku cez satelit do viac ako tisícky kín, divadiel, univerzít a múzeí po celom svete v 44 krajinách. Slovensko pristúpilo k sieti HD Live túto sezónu spolu s deviatimi ďalšími štátmi. Predstavenie s dvoma prestávkami trvá štyri hodiny a 45 minút.

(sita)

Páčil sa vám článok?