V Karlovej Vsi zlúčia dve materské školy

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Karlova Ves sa od 30. júna zlúči Materská škola Fadruszova a Materská škola Pod Rovnicami. Nástupcom oboch zlúčených materských škôl bude Materská škola Pod Rovnicami.

Dôvodom zlúčenia je, že podľa nových legislatívnych úprav zriaďovatelia verejných školských zariadení dostanú finančné prostriedky len v súlade s počtom detí. Preto nebolo možné zabezpečiť efektívnu prevádzku oboch zariadení. Mestská časť takto ročne ušetrí minimálne 450-tisíc korún prevádzkových nákladov a mzdy a odvody vo výške 1,336 milióna korún.

„Zefektívnime aj činnosť školského stravovania, dôjde k maximálnemu využitiu kapacitnej vyťaženosti bez zvýšenia počtu zamestnancov, pretože počet tried (štyri) sa nezvýši,“ vysvetľuje karloveský starosta Bystrík Hollý.

Uvoľnené priestory v Materskej škole Fadruszova neostanú bezprizorné. Bude ich využívať Základná škola a Gymnázium Tilgnerova pre triedy prvého ročníka od školského roku 2004/2005.

Zmeny legislatívy v oblasti školstva sa taktiež prejavili v činnosti Strediska služieb škole v okrese Bratislava IV. Mestské časti Karlova Ves, Dúbravka a Lamač vyjadrili záujem o zachovanie strediska. Devínska Nová Ves sa osamostatní a zriadi si vlastné stredisko. Na činnosť strediska budú jednotlivé mestské časti prispievať príslušnou finančnou čiastkou prepočítanou podľa počtu detí v jednotlivých mestských častiach

Páčil sa vám článok?