Divadlo LUDUS bude ďalej slúžiť deťom

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s blížiacimi sa divadelnými prázdninami sa medzi priaznivcami divadla LUDUS rozšírila fáma, že na jeseň sa už v tomto zariadení, ktoré vychováva deti k láske k divadlu, nová sezóna nezačne.

Náš čitateľ Ján Papuga sa vo svojom liste pýta, čo sa deje. Uvádza, že sa mu doniesli informácie, vraj divadlo idú zrušiť a prvým krokom malo byť odvolanie riaditeľa. Vyjadruje názor, že divadlo by sa malo zachovať a poskytovať priestor nadaným mladým hercom. Upozorňuje, že táto alternatívna scéna má veľa prívržencov, všetkých by zaujímali presné informácie a mrzelo by ich, keby zanikla pre neriešenie nejakého problému.

Presné informácie zrejme priaznivci tohto divadla na mieste získať nevedeli - rovnako ako my. Vo všetkých otázkach nás totiž odkázali na zriaďovateľa - úrad Bratislavského samosprávneho kraja. Vedúca jeho oddelenia kultúry Renáta Staněková ubezpečuje našich čitateľov i všetkých priaznivcov divadla LUDUS, že kraj ako zriaďovateľ vôbec neuvažuje o zrušení tohto zariadenia. K fámam o odvolávaní riaditeľa uvádza „...riaditeľ Divadla LUDUS nebol odvolaný, jeho riaditeľka v lete 2005 požiadala o riadny odchod na dôchodok. Z tohto dôvodu bol poverený vedením na obdobie do konca decembra 2005 umelecký šéf divadla Peter Kuba.“ R. Staněková dodáva, že podľa zákona sa následne muselo uskutočniť výberové konanie na post riaditeľa divadla, do ktorého sa prihlásili štyria uchádzači. Záverom uvádza, že po vymenovaní nového riaditeľa bude LUDUS naďalej pôsobiť ako divadlo pre deti a mládež v zmysle zriaďovacej listiny.

Páčil sa vám článok?