Pet Shop Boys sa predstavia v Sibamac Aréne

26.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Britské synthpopové duo Pet Shop Boys vystúpi 1. decembra 2009 v Sibamac Aréne Národného tenisového centra. Koncert bude udalosťou najmä pre pamätníkov 80. rokov, keď sa pesničky tejto dvojice valili z každého rádia a stali sa neodmysliteľnou súčasťou vtedajšej doby.

Bratislavské vystúpenie je súčasťou svetového turné pri príležitosti vydania nového štúdiového albumu Yes, ktorý prišiel na trh v marci.

„Napriek tomu, že ide o turné na podporu nového albumu, v programe sú prevažne ich najväčšie hity, ktoré odprezentujú na vlastnej pódiovej šou. Chýbať nebudú obrovské obrazovky a podľa toho, čo sme videli, nás čaká fascinujúca šou podobná tej, ktorú predviedli na Brit Awards,“ uviedol zástupca organizátora Braňo Jančich.

Prvý singel West End Girls vyšiel v roku 1984, ale prelomový ešte pre skupinu nebol. Nahrávacia spoločnosť chcela novú pieseň, no Neil a Chris boli presvedčení, že úspech tejto skladby ešte len príde a urobili nový mix. Ten sa v roku 1986 stal ich prvým No. 1 hitom. To bol prvý krok k tomu, aby sa z nich stalo najúspešnejšie duo svetovej pop music. Neskôr nasledovali ďalšie hity ako It´s A Sin, Heart, Always On My Mind alebo Go West a vďaka nim sa definitívne zaradili k tomu najlepšimu z 80. rokov.

Na jar tohto 2009 získali jedno z najrešpektovanejších hudobných ocenení BRIT Award za neoceniteľný prínos hudbe. Pet Shop Boys boli počas kariéry štyrikrát nominovaní na cenu Grammy, no ani raz sa im ju zatiaľ nepodarilo získať.      

(dš)

Páčil sa vám článok?