V Petržalke štartujú predvianočné akcie

25.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Nadchádzajúcich 30 dní sa bude život v bratislavskej Petržalke niesť v znamení Vianoc. Príchod sviatočných dní bude symbolizovať nielen svetelná výzdoba, vianočný stromček pred Domom kultúry Zrkadlový háj, ale aj séria 16 bezplatných podujatí kultúrneho, charitatívneho i súťažného charakteru.

Projekt Predvianočná Petržalka 2009 symbolicky štartuje dnes Katarínskou veselicou v DK Zrkadlový háj, tradičná novembrová zábava ponúka tanec nielen pre členov piatich klubov dôchodcov, ale aj pre tých, ktorí sa chcú stretnúť pri slovenskej a českej ľudovej hudbe. Projekt potrvá až do Štedrého dňa, teda do 24. decembra. Samospráva pri organizácii podujatí spolupracuje s materskými, základnými školami, neziskovými organizáciami či kultúrnymi zariadeniami.

Projekt Predvianočná Petržalka nadväzuje podľa Andrassyho na sériu minuloročných podujatí, ktoré zapojili do celospoločenského života mestskej časti viac ako tritisíc Petržalčanov. V tomto roku samospráva očakáva takmer dvojnásobný záujem verejnosti. Najväčšej popularite sa už dlhodobo teší Mikulášska paráda 4. decembra a Adventný benefičný koncert, ktorý sa bude konať 12. decembra v Kostole Sv. Rodiny. Súčasťou koncertu, celého predvianočného projektu je tiež finančná zbierka solidarity, výťažok bude v tomto roku slúžiť na podporu aktivít neziskových organizácií v boji s domácim násilím, ktoré podávajú pomocnú ruku týraným ženám, napríklad aj formou utajeného bývania.

"Petržalka počas končiaceho sa roka 2009 zorganizovala sériu šiestich akcií, ktorými vyjadrila solidaritu obyvateľov mestskej časti, ale tiež so širším okolím. Napríklad u bezpríspevkových darcov krvi sa veľkému záujmu teší Mikulášska kvapka krvi (3. december, ZŠ Gessayova), ktorú samospráva organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou," uviedol hovorca mestskej časti. Pre deti zo sociálne slabších rodín pripravil prekvapenie Mikuláš podujatím Daruj hračku kamarátovi (8. december, DK Zrkadlový háj). "Symbolickú bodku za predvianočným maratónom dá podujatie Vianoce pre všetkých (24. decembra), keď zástupcovia samosprávy pohostia kapustnicou a potešia dobrým slovom každého, kto si nemôže čaro Vianoc vychutnať v pohodlí domova, v kruhu najbližšej rodiny," dodal. Viac informácií o jednotlivých sprievodných podujatiach v rámci projektu Predvianočná Petržalka 2009 možno nájsť na stránke miestnej samosprávy - www.petrzalka.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?