V Líščom údolí budú sláviť Juniáles

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prvý júnový víkend ožije Karlova Ves Juniálesom, ktorý bude mať síce centrum v Líščom údolí, ale dotkne sa aj ďalších oblastí tejto mestskej časti, takže bude treba rátať aj s dopravnými obmedzeniami.

Ako uviedol karloveský starosta Bystrík Hollý, súčasťou osláv bude aj slávnostné a dlhoočakávané spustenie kaskádovej fontány na Novackého ulici do prevádzky. V centre v Líščom údolí sa v sobotu 3. júna o 15.00 h rozospieva detský folklórny súbor Prvosienka, aby rozprúdil hudobné pásmo známych slovenských hudobných skupín.

Druhý deň juniálesu, ktorý patrí k moderným karloveským tradíciám, sa začne náročným športom. Na Molecovej ulici o 11.00 h odštartuje Karloveský cyklošprint. Na preteku do strmého vrchu sa zúčastnia nielen rekreační cyklisti, ale aj smotánka, hovorí sa o účasti ministra financií a ďalších osobností. Práve cyklistické preteky obmedzia a na niektorých miestach Dlhých dielov celkom prerušia premávku minimálne na jednu hodinu.

V Líščom údolí sa v tom čase začne detskou diskotékou kultúrny program, v ktorom nebudú chýbať ani sólisti Lúčnice. Súčasťou programu bude aj starostovská tombola, kde je prvou cenou notebook. Hudobný program vyvrcholí vystúpením Zuzany Smatanovej a jej kapely.

Páčil sa vám článok?