Lúčnica - 60 rokov krásy v Istropolise

21.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Umelecký súbor Lúčnica oslávil pred rokom šesťdesiate výročie svojho vzniku veľkolepým a výpravným programom 60 rokov krásy. Viac ako dva týždne mohli diváci v Bratislave, Brne a v Prahe sledovať tie najslávnejšie tance z rôznych období, najvýraznejšie momenty z histórie či vyznania slávnych umeleckých osobností.

Toto jedinečné vystúpenie je inšpirované ľudovou tradíciou s vysokým umeleckým nábojom a pripomína tie najdôležitejšie medzníky súboru.

Prvotriedne choreografie, tanečný temperament, strhujúce výkony, výborná hudba a nádherná výtvarná i estetická stránka vystúpení Lúčnice - to sú hlavné atribúty predstavení tohto umeleckého súboru. Vo veľkom výpravnom programe 60 rokov krásy sa predstavia všetky tri zložky súboru súčasne - tanečníci, orchester Zlaté husle a speváci. Scénu bude dopĺňať projekcia.

Jej prostredníctvom sa divákom prihovorí mnoho známych osobností z kultúrneho života, ako napr. Ladislav Chudík, Karel Gott či Jožo Ráž. Bratislavskí diváci môžu umelecký program Lúčnice 60 rokov krásy vidieť 1., 2., 3. a 4. decembra 2009 v Istropolise na Trnavskom mýte 1.

(dš)

Páčil sa vám článok?