Letné trhy na Františkánskom námestí sa začali s jednotýždňovým oneskorením

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Františkánskom námestí sa v pondelok začali tradičné Letné trhy, ktoré organizuje bratislavský magistrát. Netradičné na tohtoročných trhoch je, že sa začali s týždňovým oneskorením.

Magistrát prijímal ponuky na prenájom stánkov od predajcov, ktorí sa mohli prihlásiť do 25. apríla. Z nich komisia vybrala 20 podnikateľov. Podmienkou bolo nájomné minimálne 500 korún za deň a zábezpeka proti znehodnoteniu stánku vo výške 5000 korún. Trhy sa pôvodne mali začať už 15. mája, no nestalo sa tak. Dôvodom je oneskorenie dodávky nových stánkov, ktoré si majú prenajímať predajcovia.

Mesto dalo pre letný predaj na námestí vyrobiť 20 stánkov za dva milióny korún, firme sa ich však nepodarilo vyrobiť a dodať v dohodnutom termíne. Ako nám povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová, stánky boli dodané a umiestnené na námestí v priebehu minulého štvrtka a piatka. Zmluvy s predajcami sa uzatvárali s prihliadnutím na termín, v ktorom predajcovia otvárali stánky, resp. reálne začínali s predajom, pričom zároveň platilo, že každý predajca musel najprv podpísať zmluvu a až potom mohol stánok otvoriť a predávať v ňom odporúčaný sortiment výrobkov.

Nové estetické stánky ozdobené obrázkom historickej Bratislavy podľa E. Chudinovej istotne kupujúcim vynahradia týždňové oneskorenie. „Je lepšie, keď sa letné trhy uskutočňujú s kvalitnými stánkami, hoci aj s oneskorením, než keby to malo byť opačne,“ uviedla. Po počiatočných problémoch sa predaj na Letných trhoch predsa len začal. Predajcovia už ponúkajú záujemcom na predaj najmä remeselnícke, ľudovoumelecké a spomienkové predmety z dreva, keramiky, skla, textilu, šúpolia a podobne.

Začiatkom týždňa bolo otvorených osem z dvadsiatich stánkov. Letné trhy potrvajú do 31. augusta.

Páčil sa vám článok?