Backstreet Boys sa predstaví v NTC Sibamac Aréne

20.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Počas svojho svetového koncertného turné s názvom This Is Us sa americká spevácka skupina Backstreet Boys zastaví aj v Bratislave. Ich vystúpenie môžete vidieť 25. novembra 2009 v NTC Sibamac Aréne.

Backstreet Boys už dávno nie sú boy band. Sú to dospelí chlapi, takže skôr by sa hodilo označenie man band. Napriek tomu stále zostávajú jednou z najúspešnejších chlapčenských kapiel v hudobnej histórii. Na scéne sa objavili už pred šestnástimi rokmi a s malou prestávkou sú na nej dodnes. Získali niekoľko nominácií na Grammy, trinásťkrát sa vyšplhali až na vrchol americkej hitparády a predali viac ako 100 miliónov albumov. Vďaka tomu sa stali najpredávanejšou chlapčenskou skupinou všetkých čias.

Z pôvodnej pätice mladučkých fešáčikov zostala už len štvorica mladých mužov. Backstreet Boys dnes tvoria Howie Dorough, Brian Litrell, A.J. McLean a Nick Carter. Mierne sa zmenila aj ich hudba a koncertné vystupovanie. Skupina nebude na Slovensku predvádzať len svoje najväčšie hity. Turné This is US je totiž súčasťou uvedenia ich nového albumu, ktoré sa volá rovnako ako celé turné. Zdá sa, že Backstreet Boys úspešne chytili druhý dych. Aj keď je to už viac ako 15 rokov, čo sa objavili ako kométy na hudobnom nebi, stále majú čo povedať. Dokazuje to aj ich nový úspešný singel Straight To My Heart, ktorý poslali do sveta 22. júla 2009.

Backstreet Boys sú dnes už, samozrejme, niekde úplne inde ako v roku 1997, keď sa objavili na hudobnej scéne ako supernovy. Vtedy to bola chlapčenská skupina v pravom zmysle slova. Dnes sú už z chlapcov chlapi, majú svoje rodiny, prežili vrcholy i pády, drogy i alkohol, spory s manažmentom i zdravotné problémy. Na jeseň poslali na svetlo sveta nový, už siedmy album s názvom This is US. Následné koncertné turné, vrátane slovenského vystúpenia, bude súčasťou jeho podpory.

Backstreet Boys sú skupinou, pri ktorej vyrástla celá jedna generácia chlapcov a dievčat. Koncert v Sibamac Aréne bude preto najmä pre nich šancou, aby videli naživo vysnívaných idolov, spevákov, ktorých si lepili do albumov, ktorých sledovali v televízii so zatajeným dychom a ktorých si želali stretnúť aspoň raz naživo. V stredu 25. novembra 2009 sa pre tisícky z nich stane sen realitou.

(dš, brn)

Páčil sa vám článok?