Detské jasle na Javorinskej neboli jediné

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Vedúci referátu komunikácie s verejnosťou staromestského miestneho úradu Stanislav Jurikovič nám zaslal žiadosť o tlačovú opravu v súvislosti s článkom v 17. čísle Bratislavských novín o jasliach na Javorinskej ulici.

V článku sme uviedli, že tieto jasle boli jediné v Starom Meste, ktoré boli od počiatku stavané na účel, ktorému slúžili. „Táto informácia je však nepravdivá a zavádzajúca, pretože aj Detské jasle na Čajkovského ulici boli postavené na účel, ktorému slúžili,“ uviedol S. Jurikovič.

Za nepresnú informáciu, ktorú sme mali sprostredkovanú, sa ospravedlňujeme. Treba však dodať, že v kontexte s dianím okolo jaslí na Javorinskej ulici ide o úplne nepodstatný detail. Podstatná je snaha vedenia mestskej časti zrušiť jasle, ktoré sú od 9. februára tohto roka zatvorené pre údajný havarijný stav objektu.

Ako uvádzajú rodičia detí navštevujúcich jasle, tzv. havária (zatekajúca strecha) bola hneď na druhý deň po ich uzavretí na náklady jedného z rodičov opravená. Podľa statického posudku autorizovaného statika Mariána Halvoňa z marca tohto roka je objekt zo statického hľadiska v poriadku. Stav budovy jaslí teda nie je taký zlý, aby museli byť zavreté.

Páčil sa vám článok?