Noc múzeí a galérií ponúka tento rok viac

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

K tohtoročnej Noci múzeí a galérií, ktorú bratislavské múzeá a galérie pripravili na sobotu 20. mája 2006, sme získali podrobnejšie informácie.

V tento deň platí možnosť navštíviť od 10.00 do 22.00 h všetky dostupné bratislavské múzeá a galérie za jediné vstupné - pre dospelých 50 Sk, zľavnené 30,- korún. Návštevník zaplatí vstupné v prvom navštívenom mieste, dostane špeciálnu skladačku s programom, zoznamom a mapkou múzeí a galérií a následne má vstup do ostatných voľný. Pri návštevách môžu návštevníci zbierať pečiatky múzeí a galérií - tri takéto potvrdenia návštevy umožnia dostať sa do žrebovania o ceny.

Návštevníkov čakajú rôzne sprievodné aktivity pre deti a mládež, ale aj náučno-zábavné podujatia pre celú rodinu či odborné podujatia pre náročnejších. V Prírodovednom múzeu SNM sa návštevníci naučia urobiť kópiu skameneliny či spoznávať horniny. Veľmi atraktívna bude návšteva antropologického depozitára, kde sú uschované kostry a múmie. V Archeologickom múzeu SNM sa deti aj ich rodičia naučia modelovať kachlice a tkať textílie na drevenom ráme.

Slovenské národné múzeum po prvýkrát ponúka kompletnú prehliadku múzejnej uličky na Žižkovej ulici. Tu si možno prezrieť výstavu viazanú k Zuckermandlu, štvrti, ktorá tú kedysi stála, ako aj expozície múzeí kultúr Maďarov, Karpatských Nemcov a Židov.

Atrakcie pripravuje aj Múzeum dopravy, Múzeum obchodu či Vodárenské múzeum. Tematickou zaujímavosťou bude aj kyvadlová doprava historickým autobusom od budovy Slovenského národného múzea na Vajanského nábreží k obejktu historickej vodárne na Devínskej ceste.

Páčil sa vám článok?