Osud jaslí na Javorinskej ostáva neistý

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Osud jaslí na Javorinskej ulici 9 ostáva neistý - minulý týždeň sa touto témou mali zaoberať poslanci staromestského miestneho zastupiteľstva, príslušné body však z programu rokovania starosta Peter Čiernik stiahol.

Prvý z pôvodne predložených materiálov navrhoval vystavať na mieste doterajších detských jaslí na Javorinskej ulici domov dôchodcov, druhý predpokladal zrušenie jaslí buď k 30. júnu 2006 alebo ku dňu nadobudnutia právoplatnosti územného rozhodnutia na stavbu domova dôchodcov. Keďže časť poslancov a rodičia detí navštevujúcich jasle sú proti ich zrušeniu, starosta P. Čiernik sa rozhodol presunúť rokovanie o tejto téme na máj.

Poslanci sa návrhom na zrušenie jaslí, ktorý predložil P. Čiernik, už zaoberali v marci, vtedy ho neschválili. Dôvodom na zrušenie jaslí, ktoré sú zatvorené od 9. februára, má byť havarijný stav objektu. Medzičasom vysvitlo, že stav objektu vôbec nie je až taký katastrofálny a rodičia detí navštevujúcich jasle prejavili ochotu finančne sa podieľať na oprave, mestská časť však na ich ponuku nereagovala. Tesne pred uzatvorením jaslí bola časť strechy, cez ktorú zatekalo, opravená na náklady jedného z rodičov.

Budúcnosť jaslí na Javorinskej ulici, ktorá mimochodom patrí medzi mimoriadne lukratívne lokality, ostáva neistý. Jediné, o čom sa doteraz rozhodlo definitívne, je odvolanie vedúcej jaslí Evy Rybárovej z funkcie. Okrem týchto jaslí mestská časť Bratislava - Staré Mesto prevádzkuje jasle na Hollého a na Čajkovského ulici. Jasle na Javorinskej ulici boli jediné v Starom Meste, ktoré boli od počiatku stavané na účel, ktorému slúžili.

Páčil sa vám článok?