Na hodoch v Ružinove ohňostroj aj Desmod

19.9.2009
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné Ružinovské hodové slávnosti pripravila bratislavská mestská časť Ružinov na budúci víkend - 26. a 27. septembra 2009. Pre návštevníkov sú počas soboty a nedele pripravené rôzne športové aj kultúrne podujatia.

Medzi "ťaháky" športového programu bude patriť Ružinovská hodová cykločasovka a medzi "ťaháky" kultúrneho programu zase koncert Lucky Bílej a skupiny Desmod. Hlavný program sa začne v nedeľu od 16:00 h pri Štrkoveckom jazere. Pre účastníkov sú počas oboch dní pripravené rôzne koncerty, súťaže aj ohňostroj.

Sobotňajší program bude patriť športu a folklóru. Dopoludnia môžu rodiny s deťmi súťažiť v tradičných i netradičných športových disciplínach v areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere, v areáli netradičných športov na Pivonkovej. Zmerať sily si môžu napríklad vo futbale, strítbale, hokejbale, volejbale či v tenise, pripravená je aj exhibícia skejtbording. Od 11:00 sa na Ružinovskej magistrále bude konať Ružinovská hodová cykločasovka. V areáli hier Radosť na Štrkovci sa bude od 15:00 konať Folkfest, teda medzinárodný folklórny festival.

V nedeľu bude o 10:00 h v DK Ružinov slávnostná hodová svätá omša. V popoludňajších hodinách sa návštevníkom v areáli hier Radosť prihovorí starosta Ružinova a zástupcovia katolíckej a evanjelickej cirkvi. Až do večerných hodín budú vystupovať Taktici, Petra Janů, imitátor Vladimír Hron, Lucie Bílá aj skupina Desmod. O 20:00 je pripravený ohňostroj. Program bude moderovať Roman Pomajbo.

(sita)

Páčil sa vám článok?