Mestu asi ubudne ďalšie komorné kino

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Osud kina Istota v budove Slovenskej poisťovne - Alianz v Karlovej Vsi je podľa všetkého spečatený, hoci zo strany poisťovne zaznelo, že nič ešte nie je definitívne - s prevádzkovateľom sa má o predĺžení zmluvy rokovať až v júni.

Ak nedosiahne jej predĺženie, potom bude posledné predstavenie 31. októbra. Časť Karlovešťanov nie je podľa informácií miestneho úradu touto perspektívou nadšená, kino si totiž urobilo dobré meno napríklad vysoko navštevovaným festivalom frankofónneho filmu či aktívnou spoluprácou s tunajšími školami. V návštevnosti bolo vlani na jedenástom mieste medzi všetkými slovenskými kinami.

„Budova je majetkom poisťovne,“ povedal Bratislavským novinám prednosta úrad Jozef Harvančík. „a je pochopiteľné, že nakladá so svojím majetkom slobodne. Pokiaľ viem, poisťovňa potrebuje tieto priestory na svoje účely a nik sa nemôže čudovať, že pred investovaním do novostavby sa snaží využiť svoj existujúci majetok.“ Mestská časť aj oficiálne dáva najavo, že by jej bolo milšie, keby jediné kino v mestskej časti zostalo, ale naozaj veľa urobiť nemôže. Ak by vlastník budovy chcel v priestoroch kina zriadiť krčmu alebo inú prevádzku, o ktorej môže samospráva rozhodovať, rozhodne by s tým nesúhlasili, ale to nie je táto situácia. Zostáva teda skutočne len na vôli poisťovne, ako sa po júnových rokovaniach rozhodne.

Páčil sa vám článok?