V sobotu popoludí budú Vajnorské dožinky

12.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Šiesty ročník Vajnorských dožiniek oslávia občania bratislavských Vajnôr túto sobotu 15. augusta 2009. Podujatie sa začne o 15:00 alegorickým sprievodom v Parku pod lipami, povedie cez Baničovu, Osloboditeľskú, Jačmennú až na Roľnícku ulicu.

Centrom diania bude námestie na Roľníckej ulici, kde je pre návštevníkov pripravený kultúrny program. Opäť sa bude súťažiť o najdlhší dožinkový koláč, budú sa raziť vajnorské dukáty, návštevníkov čakajú vystúpenia viacerých hudobných skupín aj vyhlásenie súťaže "Za krajšie Vajnory". Pripravené sú aj rôzne sprievodné podujatia, stánkový predaj a kolotoče.

Od 15:45 sa predstavia účastníkom Vajnorský okrášľovací spolok a Vajnorská dychová hudba, country predvedie Honky Tonk, vystúpia aj skupiny Bukasový masív, Shine či Dalibor Janda revival. Od 21:00 je pripravená ľudová veselica so skupinou Akcent, zábava bude pokračovať až do polnoci. Pre deti sú pripravené rôzne atrakcie ako skákadlá, lepiaca mucha, maľovanie na tvár, tvorivé dielne či jazda na koníkoch.

Od 15:00 do 19:00 budú Vajnorské tvorivé dielne, kde možno vidieť ukážky maľovania kraslíc, vajnorských ornamentov, prácu s drevom, drôtom, aj paličkovanú čipku. O najdlhší dožinkový koláč sa bude súťažiť od 18:00 pred vajnorským miestnym úradom.

(sita)

Program Vajnorských dožiniek

Páčil sa vám článok?