Univerzita presťahuje svoju najmladšiu fakultu

6.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Od akademického roku 2010/2011 by mala Fakulta sociálnych a ekonomických vied (FSEV) Univerzity Komenského pôsobiť v zrekonštruovaných priestoroch v bratislavskom Prievoze v areáli medzi Mierovou ulicou a Mlynskými Luhmi.

"Priestory na ulici Odbojárov už neboli vyhovujúce a po druhé, sú tam tri fakulty a dve z nich sa tiesnia, takže tam bol aj boj o priestory," uviedol pre agentúru SITA rektor UK František Gahér. Okrem najmladšej fakulty UK na ulici Odbojárov sídlia aj Fakulta manažmentu a Farmaceutická fakulta.

V areáli na Mlynských Luhoch kedysi pôsobila Pedagogická fakulta UK. Budovu, ktorá bola v dezolátnom stave, rekonštruujú od marca tohto roku. Svojho času, keď sa o tom rozhodovalo, som ponúkol fakultám, ktoré tam chcú pôsobiť, aby sa tam išli pozrieť a nakoniec mala najvážnejší záujem Fakulta sociálnych a ekonomických vied," uviedol Gahér.

FSEV mala vlani 1 027 študentov, v budúcnosti bude ich počet ešte rásť. Renovácia jej budúceho sídla bude stáť tri milióny eur - UK ráta s opravou fasády, výmenou okien, v areáli zriadi aj parkovisko. Podľa Gahéra nebude univerzita súčasnú budovu nadstavovať ani pristavovať ďalšiu. V areáli zachová aj stromy.

(sita)

Páčil sa vám článok?