Pri Veľkom Draždiaku bude Knižný kolotoč

28.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Návštevníci jazera Veľký Draždiak v bratislavskej Petržalke sa budú môcť zapojiť do špecifického letného projektu s názvom Knižný kolotoč. Projekt funguje tak, že čitateľ prečítanú požičanú knihu ponúkne v čo najkratšom čase na čítanie ďalšiemu záujemcovi.

"Symbolický dovolenkový kolotoč kníh zavíta medzi oddychujúcich Petržalčanov, ale i návštevníkov mesta v stredu po 13:00," informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Stan miestnej knižnice s takmer tristo publikáciami bude umiestnený pri detskom ihrisku.

Počas tohtoročných letných týždňov už bolo podľa hovorcu bezplatne požičaných viac ako 500 kníh. Stálym i náhodným čitateľom je každý deň k dispozícii stánok na mestskej pláži pri Dunaji na Tyršovom nábreží a každú stredu v dopoludňajších hodinách je kolotoč kníh pri fontáne pred budovou Technopolu.

Pre veľký záujem Petržalčanov bol podľa Andrassyho zvýšený počet kníh o päťsto publikácií. Celovo tak majú čitatelia k dispozícii 1500 knižných titulov, ktoré boli vyradené z fondu Petržalskej miestnej knižnice. Cieľom projektu je, aby sa formou bezplatnej hry podporilo putovanie kníh medzi náhodnými čitateľmi, ktorí im dávajú druhý čitateľský život.

"Kolotoč čítania potrvá do začiatku septembra, kedy sa okrem iného určí kniha, ktorá si získala počas svojho putovania najväčšiu popularitu, bola najčastejšie žiadaným dielom," doplnil hovorca. Zo strany verejnosti je podľa neho zatiaľ najväčší záujem o knihu Zločin a trest od F. M. Dostojevského, či kriminálne príbehy A. Christie vychádzajúce v edícii Zelená knižnica.

(sita)

Páčil sa vám článok?