Petržalčania majú svoje dni do 13. júna

5.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva pripravila na prvé dva júnové týždne 12. ročník Dní Petržalky. Obyvatelia tejto mestskej časti, ale aj ostatní Bratislavčania či návštevníci hlavného mesta môžu do 13. júna 2009 navštíviť kultúrne, hudobné, vzdelávacie alebo športové akcie.

„Dni Petržalky sú symbolický zasvätené magickej deviatke. Deviatka je totiž v historickom kalendári Petržalky spojená s viacerými významnými udalosťami, ktoré presahujú nielen hranice Bratislavy, ale i Slovenska. Ide napríklad o dobýjanie Bratislavy Napoleonskými vojskami z petržalskej strany Dunaja v roku 1809, v roku 1919 bola obec Petržalka oficiálne pripojená k bývalému Československu a po novembrových udalostiach v roku 1989 padla prvá železná opona v bývalom Československu na hranici mestskej časti s Rakúskom,“ informoval hovorca petržalskej samosprávy Ľubomír Andrassy.

Svojich fanúšikov na jednotlivých koncertoch privíta napríklad skupina Hex, z Prahy príde legendárny Vladimír Mišík a jeho Etc. Zrejme najväčší divácky záujem sa čaká v sobotu 13. júna. Na Dostihovej dráhe petržalského Závodiska sa uskutoční Galakoncert, ktorý o 10.00 h otvorí Detská scéna. Pre najmenších budú pripravené súťaže, hry, spev, tance, kúzlenie...

Od 16.30 h sa začne hlavný program so súbormi Melódia a Račianka, s repete návratmi vystúpia Martin Jakubec, Oľga Szabová, Dušan Grúň, svojich fanúšikov potešia Kochanski, Diabolské husle, Stará škola, Jana Kirschner a vrcholom by malo byť vystúpenie Olympicu, legendy československej hudby 60. až 90. rokov.

(mm)
Páčil sa vám článok?