Račania majú cez prvý májový víkend hody

30.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Počas prvých troch májových dní sa Račania môžu tešiť na Račianske hody 2009. Začnú sa stavaním mája ešte v posledný aprílový deň, keď okrem toho vystúpia aj folklórny súbor Lipa a dychová hudba Grinavanka. (od 18.00 h v Parku J. M. Hurbana).

V piatok 1. mája v amfiteátri Knižkova dolina si návštevníci môžu najskôr pozrieť bábkové predstavenie Teátra Neline a Autoškolu Impulz (10.00 h), od 11.00 h prídu postupne na rad tanečné choreografie Centra voľného času, dychovka Šarfianka, pesničky z Repete zaspievajú Gizka Oňová, Oľga Szabová, Dušan Grúň, vystúpia Junior and The Cellmates, Ska2tonic a o 20.00 h sa začne prvomájová veselica so skupinou Skrat.

V sobotu 2. mája sa predstavia folklórny súbor Kobylka, Račianska dychová hudba, o 15.00 h bude slávnostné privítanie účastníkov hodov vrátane ponuky hodových koláčov. Deň uzavrú Ľudová hudba Banda Sama Smetanu, Team Revoval a Tuky Band country hodová veselica. V nedeľu 3. mája prídu do amfiteátra so svojím programom Račianske deti a seniori, okrem nich vystúpia Country Korzo, Jadranka, Laco Lučenič & Satisfactory, večer uzavrie oldies diskotéka DJ Ivana.

Račianske hody by nemohli byť bez ochutnávky vína, od 14.00 do 18.00 h bude na Námestí Andreja Hlinku verejná degustácia vín Račianskeho vinohradníckeho spolku, V Družstevnom dome Račan na Detvianskej 3 verejná degustácia vín Villa Víno. Deti sa zase môžu povoziť vyhliadkovým vláčikom, ktorý od 14.00 do 19.00 h pôjde trasou Kubačova, Detvianska, Jurkovičova, Amfiteáter Knižkova dolina.

(mm)

Páčil sa vám článok?