Prešporkovo sa presťahovalo

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rodinné centrum Prešporkovo sa presťahovalo do nových priestorov na Grösslingovej ulici číslo 48 v Bratislave. Informovala o tom jeho členka Miriam Vojtková.

Prešporkovo fungovalo jedenkrát týždenne približne pol roka v Centre voľného času na Štefánikovej ulici ako Klub mamičiek. Dnes, ako centrum pre rodiny s deťmi do troch rokov i staršími, ponúka svoj program každý deň. Pre deti je zriadená herňa, matky i otcovia majú možnosť vzdelávania a iných aktivít.

Kapacita centra je podľa M. Vojtkovej okolo 50 detí s rodičmi. V pondelok, stredu a piatok je otvorené od 9.00 do 12.00 h, v utorok a štvrtok od 15.00 do 18.00 h. Niektoré aktivity sú spoplatnené sumou 30 korún. Do centra je možné prísť i s kočíkom, k dispozícii sú dve herne, priestory na besedy, prebaľovacia miestnosť, kuchynka, sociálne zariadenia. Príjmy združenia tvoria najmä členské a sponzorské príspevky.

Program pre deti je flexibilný, plánujú sa pohybovo-rytmické či hudobné aktivity i divadelné predstavenia. Jemnú motoriku si deti budú môcť precvičiť modelovaním. Môžu maľovať tematické obrázky, uskutoční sa i tematický program k sviatkom. Nebude chýbať ani cvičenie s hudbou.

Páčil sa vám článok?