Vlani staromestská samospráva nechala zavrieť základnú školu, teraz zasa jasle

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Objekt Detských jaslí na Javorinskej ulici je dočasne uzatvorený. Po dôkladnom zvážení jeho havarijného stavu o tom rozhodol starosta mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Peter Čiernik.

Ako ďalej oznámila staromestská samospráva, P. Čiernik zároveň rozhodol o presune detí a nevyhnutného personálu do jaslí na Hollého ulici číslo 9 a Čajkovského ulici číslo 2. Reagoval tak na výsledky kontroly z 9. februára, z ktorej vyplýva, že z poškodenej strechy dochádza k zatekaniu do oddelení detských jaslí. „Starosta vykonanou kontrolou a následným rozhodnutím zohľadnil najmä bezpečnosť a zdravie detí a personálu, pričom prihliadal aj na možné ďalšie komplikácie, ktoré by mohol na streche spôsobiť topiaci sa sneh,“ uvádza sa vo vyjadrení mestskej časti. Mestská časť informovala o vzniknutom stave a prijatom rozhodnutí všetkých rodičov. Jasle na Čajkovského a Hollého ulici presun detí a personálu kapacitne zvládli.

Náš čitateľ zo Starého Mesta, ktorý si neželá byť menovaný, v liste adresovanom redakcii upozornil, že evidentne došlo k zanedbaniu údržby objektu detských jaslí. Pozastavil sa nad tým, že staromestská samospráva zbytočne míňa milióny korún na veci, ktorých prínos je prinajmenšom diskutabilný (ako príklad uviedol klzisko so syntetickým ľadom na Hviezdoslavovom námestí v hodnote troch miliónov korún, ktoré chce mestská časť kúpiť, hoci verejnosť oň má len malý záujem) a pritom necháva chátrať nehnuteľnosti, ktoré sú v jej správe. Pripomenul, že prípad detských jaslí na Javorinskej ulici nie je prvý - už vlani musela byť uzatvorená Základná škola na Lazaretskej ulici, pretože budova bola v dezolátnom stave. „Takto sa s majetkom nenarába,“ uviedol náš čitateľ, podľa ktorého je pustnutie týchto objektov „smutnou vizitkou súčasnej staromestskej samosprávy na čele so starostom Petrom Čiernikom“. Zároveň odporúčal našej redakcii, aby pozorne sledovala, aký bude ďalší osud oboch týchto nehnuteľností a či ešte niekedy budú slúžiť svojmu pôvodnému účelu, alebo sa „v tichosti dostanú do súkromných rúk“.

Páčil sa vám článok?