Zápisy do petržalských škôlok od 2. marca

25.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí rodičia môžu zapísať svoje deti do materských škôl pre školský rok 2009/2010 od 2. do 31. marca 2009. Agentúru SITA o tom informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy.

Dieťa môže zapísať zákonný zástupca, rodič, pričom pri zápise musí predložiť vyplnenú prihlášku a potvrdenie o zdravotnom stave dieťaťa, ktoré v elektronickej podobe možno nájsť na internetovej stránke www.petrzalka.sk.

Vedenie materskej školy potom musí do konca mája informovať rodičov o prijatí či neprijatí dieťaťa do predškolského zariadenia. Podľa Andrassyho prednostne do materských škôl prijmú 5 - 6-ročné deti, ktoré si v nadchádzajúcom školskom roku budú plniť povinnú školskú dochádzku.

V pôsobnosti petržalskej samosprávy je dnes devätnásť predškolských zariadení, ktoré navštevuje 2 139 detí, čo je v porovnaní s predchádzajúcim školským rokom nárast o 32 detí. Všetky petržalské škôlky poskytujú v spolupráci s Pedagogicko-psychologickou poradňou testovanie predškolskej zrelosti detí. Rodičia tak môžu spoločne s odborníkmi posúdiť, či je ich dieťa zrelé pre nástup do školy, alebo požiadajú o odklad jeho povinnej školskej dochádzky. V minulom roku túto možnosť využili rodičia 116-tich detí.

(sita)
Páčil sa vám článok?