Kráľovská koruna pre všetkých statočných

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Centrálnym silvestrovským oslavám Byť Bratislavčanmi nás baví tentoraz vôbec neprialo počasie. Počas celej silvestrovskej noci na Bratislavu padal na toto ročné obdobie nevídaný hustý dážď.

„Dokázali sme už zariadiť mnoho náročných vecí, ale počasie zatiaľ vybaviť nevieme,“ komentoval lakonicky neutíchajúce kvapky dažďa primátor Andrej Ďurkovský. „Obdivujem všetkých Bratislavčanov, ktorí silvestrovským oslavám v meste aj napriek nepriazni počasia zostali verní a ďakujem im.“

Podľa odhadov ich v priebehu noci bolo do 15-tisíc a tí, ktorí prejavili istú dávku osobnej statočnosti a vytiahli päty z teplých bytov alebo rezervovaných zábavných podnikov, určite neľutovali. V troch samostatných zónach organizátori rozohrali pestré silvestrovské predstavenie s vynikajúcimi hudobnými vystúpeniami. „Korunu“ všetkému nasadila polnoc. Trojmetrová kópia kráľovskej koruny z Dómu sv. Martina triumfálne vystúpila v posledných sekundách starého roku nad Hlavné námestie, aby svetu oznámila, že aj Bratislavčania spoločne privítali nový letopočet 2004.

Silvester v Bratislave oslávil v tlmenej eufórii jubilejnú päťročnicu a tak v skoré novoročné ráno sa „duchovní otcovia“ projektu z magistrátu a občianskeho združenia Hlava 98 dušovali, že ten ďalší o rok bude pri troške šťastia ešte o čosi lepší a atraktívnejší.

Páčil sa vám článok?