Seniorfest v Petržalke: Kultúrne aj vzdelávacie akcie

26.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prvý ročník festivalu Seniorfest odštartuje v bratislavskej Petržalke v stredu 1. októbra. Samospráva ho pripravila na prvý deň v mesiaci, ktorý je symbolicky venovaný všetkým seniorom nielen na Slovensku, ale na celom svete.

Ako agentúru SITA dnes informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy, ide o sériu 20 spoločenských, kultúrnych a vzdelávacích podujatí, ktoré sú rozložené do prvých troch týždňov mesiaca október, mesiaca úcty k starším.

Festival otvoria mladí folkloristi zo súboru Jabĺčko v Dome kultúry (DK) Zrkadlový háj na Rovniankovej ulici. Samospráva tým chce podľa Andrassyho vyjadriť vzájomnú symbiózu medzi mladou generáciou a generáciou skôr narodených občanov. Počas festivalu budú mať seniori možnosť bezplatne sa zapojiť do vzdelávacích programov, napríklad Počítač v každom veku či jazykové kurzy Seniori bez bariér.

V Klube 22 na Jiráskovej ulici sa uskutoční v pondelok 6. októbra beseda o zavedení eura, o týždeň neskôr tu pripravila Petržalka v spolupráci s bratislavskou dopravnou políciou prednášku na tému Bezpečnosť na cestách. Okrem vzdelávacích a kultúrnych podujatí budú môcť seniori využiť v DK Lúky na Vígľašskej ulici aj bezplatné lekárske vyšetrenie na civilizačné choroby, napríklad na vysoký krvný tlak či cukrovku. Program vyvrcholí v nedeľu 19. októbra v DK Lúky záverečným galakoncertom s melódiami a skladbami zo slovenských a svetových operiet. Podrobný program festivalu je na oficiálnej internetovej stránke Petržalky.

(sita)

Páčil sa vám článok?