Výstavu Mladý obal 2008 predĺžili do 3. októbra

23.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

O titul Mladý obal 2008 tento rok bojovalo 393 prác od 352 autorov z jedenástich krajín sveta. Výstavu Mladý obal 2008, ktorou vo výstavnom priestore Satelit vyvrcholil 13. ročník rovnomennej medzinárodnej súťaže, predĺžili do 3. októbra 2008.

Tento rok sa o titul Mladý obal 2008 uchádzalo 393 prác od 352 autorov. Zúčastnili sa študenti stredných aj vysokých škôl a mladí dizajnéri do 30 rokov z jedenástich krajín sveta - Bosny a Hercegoviny, Bulharska, Česka, Fínska, Kanady, Maďarska, Poľska, Slovenska, Srbska, Taiwanu a Veľkej Británie. Ako uviedla Dáša Dúbravová zo Slovenského centra dizajnu (SCD), najúspešnejší boli Česi, Slováci a Kanaďania.

"V trinástom ročníku súťaže získali prevahu nad ostatnými nielen v počte udelených cien, ale aj v počte účastníkov a prihlásených prác," tvrdí Dúbravová. O výsledkoch rozhodovala medzinárodná porota v zložení Jan Činčera, Zbyněk Houška, Jiří Kočandrle, Zoltán Salamon, Margita Michlíková, Sylvia Jokelová, Vratislav Kytnar a Milan Kabát.

Prvotným zadaním súťaže, keď v roku 1996 vznikla, boli návrhy originálneho firemného reklamného predmetu. Krátko na to sa stal hlavnou témou Mladý obal. Od roku 2001 je partnerom súťaže Medzinárodná rada organizácií grafického dizajnu Icograda. Do projektu sa v celej histórii súťaže zapojili autori z 20 krajín. Cieľom prehliadky je rozvíjať tvorivosť mladých dizajnérov, podporovať záujem študentov stredných a vysokých odborných škôl, pedagógov a mladých dizajnérov o obal výrobku a zároveň objavovať nové talenty.

Výstava Mladý obal 2008 je v SCD Satelit na Dobrovičovej ulici v Bratislave prístupná denne okrem pondelka od 13:00 a 18:00.

(sita)

Páčil sa vám článok?