V Bratislave bude druhý fotomaratón

23.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie (OZ) Zaostri pripravuje druhý ročník Bratislavského fotomaratónu. Súťaž sa uskutoční 27. septembra a od 9.30 do 11. hodiny sa účastníci stretnú na Primaciálnom námestí v Bratislave.

Amatérskych či skúsenejších fotografov čaká šesťhodinový maratón fotenia dvanástich určených tém. Do 17. hodiny musia odovzdať to, čo sa im podarilo nafotiť.

Zber dát bude na dvoch miestach, na mieste štartu - Primaciálnom námestí a na Námestí SNP v priestoroch A4, bývalého V-klubu. Najlepšie série vyhodnotí odborná porota. Tie budú vystavované pre verejnosť od 26. októbra do 11. novembra v kostole Klarisky na Farského ulici v Bratislave.

"Vlani súťažilo takmer 400 účastníkov nielen z rôznych slovenských miest, ale zapojili sa aj Španieli, Nemci, Angičania a Česi," potvrdila dnes pre TASR Saša Topoľská z OZ. Podľa nej teraz bude oveľa viac ocenených ako pri vlaňajšej premiére. "V dvoch kategóriách rozdelíme po desať cien," uviedla Topoľská s dodatkom, že informácie sú na stránke www.fotomaraton.sk.

Fotomaratón je v Európe známa a obľúbená fotografická súťaž pre všetkých priaznivcov fotografie. Už niekoľko rokov prebieha napríklad v Berlíne, Viedni, Kodani či Prahe.

(tasr)

Páčil sa vám článok?