Na hodoch v Karlovke bude aj hod mobilom

20.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Karloveské hody sa tento rok začínajú 26. septembra stavaním hodového stromu a viazaním hodového strapca na námestí svätého Františka v Karlovej Vsi. Tradičný hodový sprievod sa začne na námestí svätého Františka asi o 17.00 h.

V kultúrnom programe zahrá mnoho hudobných skupín, medzi nimi aj Bukasový masív. Tanečnú náladu pozdvihne folklórna skupina Dolina, pesničky zaspievajú sólisti Senioranky.

V sobotu predpoludním sa bude športovať na ihriskách nielen v Karlovej Vsi, ale aj na Dlhých dieloch. Deti a tí menej zdatní a deti sa budú môcť vláčikom zadarmo previesť z Dlhých dielov cez Karlovu Ves až do Líščieho údolia, kde sa odohrá podstatná časť programu hodov. V Parku SNP bude pre najmenších vystúpenie bábkové divadlo Ladislava Stražana. Bábkoherci si pripravili hru pod názvom Aladinova zázračná lampa. Na svoje si prídu aj priaznivci cyklistiky, pretože uvidia vystúpenie biketrialistov. Popoludnie spestria skupiny Country Cloggers, Ypsilon Band a Atak. Formácia Kochanski sa predstaví so spevákom Ottom (účastníkom známej súťaže Elán je Elán). Nebudú chýbať ani temperamentné latinskoamerické tance.

Vyvrcholením sobotňajšieho programu bude vystúpenie víťaza súťaže druhej Superstar - Petra Cmoríka. V Karloveskom centre kultúry sa večer o 20.00 h začne tradičná hodová veselica so živou hudbou. Predstavia sa Three dance a pripravený bude aj tanečný program Karloveského tanečného centra. Na hodovej zábave sa návštevníci nielen dobre zabavia, ale aj najedia - pripravená bude večera, občerstvením i kvalitné víno a ďalšie dobroty.

V nedeľu pokračujú hody slávnostnou omšou v Kostole sv. Michala a program bude ďalej pokračovať v Líščom údolí. Pre deti to bude divadelné predstavenie, detská tombola, pre starších skupiny Kartágo, Kmeťo band i Zuzana Smatanová. Chýbať nebude starostovská tombola. Počas celých hodov bude v Líščom údolí množstvo ďalších atrakcií - hodový hod mobilom, holandské kolotoče, maľovanie na tvár, stánky s občerstvením a pod.

(brn, rob)

Páčil sa vám článok?