V centre divadla na Školskej môžete aj cvičiť

20.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Do novej kultúrnej sezóny vstupuje Miestne kultúrne centrum na Školskej ulici už s novým názvom - Centrum divadla, literatúry a vzdelávania. O obsahovej náplni tohto kultúrneho stánku nás informovala jeho riaditeľka Beáta Tarjányiová.

Presný názov zariadenia je Centrum divadla, literatúry a vzdelávania Bratislava - Staré Mesto so sídlom na Školskej 14. Pozostáva z Divadla F7, z kultúrneho zariadenia na Gaštanovej a na Školskej. Verejnosti je centrum na Školskej známe hlavne divadelnou činnosťou (Divadlo a.ha a amatérske Divadlo Ívery).

„Zariadenie má k dispozícii dve presvetlené baletné sály, vhodné najmä na cvičenie na chrbticu, kalanetiky či jogy. Centrum je aj stánkom Detského baletného štúdia, dramatických a tanečných súborov. V jazykovom vzdelávaní je v tomto roku novinkou fínčina a egyptská arabčina. Najpopulárnejšími sú kurzy gréčtiny, španielčiny a taliančiny,“ prezradila Beáta Tarjányiová.

Vo foyer centra sa pravidelne usporadúvajú aj výstavy bratislavských umelcov a výtvarníkov. Vstupná hala tvorí predsálie do divadelnej sály a dvoch baletných sál a vystrieda sa v nej množstvo návštevníkov. Či už sú to rodičia, ktorí čakajú na svoje deti po ukončení tanečných hodín, alebo návštevníci divadelných predstavení, všetci vnímajú estetický zážitok z výstav zameraných na maľbu, grafiku a fotografiu.

„Raz do roka fotoklub B&W, ktorý pracuje pri centre, inštaluje súbornú výstavu svojich členov. Dôležitý priestor sa poskytuje aj výtvarníkom zameraným na maľbu na hodváb“, spresňuje Beáta Tarjányiová.

Vo svojich plánoch na budúcu sezónu sa riaditeľka centra upriamuje na želanie, aby personálne zmeny, ktoré prináša nová sezóna, slúžili na prospech kultúrnych zariadení, ich rozvoj a na prosperitu: „Prajem centru aktívnu podporu mestskej časti Staré Mesto, odborné a tvorivé nové vedenie, mnoho nových divadelných projektov, zachovanie vysokej odbornej lektorskej úrovne všetkých pohybových a jazykových aktivít, zrealizovanie stavebných úprav, ale aj podporu menšinových žánrov a mnoho spokojných návštevníkov, amatérskych a profesionálych umelcov,“ dodala Beáta Tarjányiová.

Dáša Šebanová

Páčil sa vám článok?