Devín rokuje so školou o zriadení slovenských tried

1.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Devín rokuje so súkromnou anglickou školou na svojom území o zriadení slovenských tried aspoň pre prvý stupeň školskej dochádzky.

Ako informovala devínska starostka Ľubica Kolková, do základných škôl v susednej mestskej časti Devínska Nová Ves chodí asi 20 až 40 devínskych žiakov, presný počet bude známy až po 15. septembri, po nástupe do školy. Devín neprispieva finančne na deti dochádzajúce do týchto základných škôl.

Súkromná škola platí Devínu mesačne nájomné 5000 Sk (166 eura) za budovu školy a zmluvne sa zaviazala za desať rokov preinvestovať päť miliónov Sk (165.970 eur) na budove, uviedla Kolková. " Aj s ohľadom na pribúdanie nových rodín s deťmi by sme určite uvítali riadnu základnú školu," dodala.

V devínskej materskej škole zapísali 19 detí, opravili zastrešený vstup do areálu. V súčasnosti riešia výtvarné úpravy s pomocou študentov Vysokej školy výtvarných umení. Opravená bola aj vstupná brána do materskej školy, aby ju deti nemohli podliezť. Materskej škola kúpila z finančných prostriedkov Občianskeho združenia Naša materská škola zariadenie dopravného ihriska, bicykle a helmy pre deti.

(tasr)

Páčil sa vám článok?