Petržalka má VZN o úhrade nákladov v školách

19.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo bratislavskej mestskej časti Petržalka prijalo dnes všeobecne záväzné nariadenie o určení výšky príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú náhradu nákladov v školách a školských zariadeniach.

Týka sa materských škôl, základných (ZŠ) a stredných škôl na území mestskej časti. Nariadenie nadobudne právoplatnosť až od 2. septembra, nový školský zákon, ktorý prijala Národná rada SR, bude platiť od 1. septembra.

Podľa nariadenia je napríklad výška príspevku na nákup potravín pre dieťa v materskej škole na jeden deň je spolu 34 Sk (1,13 eura). Na nákup potravín na obed pre žiaka od 6 do 11 rokov základnej školy je stanovených 27 Sk (0,90 eura), pre žiaka od 11 do 15 rokov 29 Sk (0,96 eura) a na obed pre žiaka strednej školy od 15 do 18 až 19 rokov je to 34 Sk (1,13 eura).

Výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov zo strany rodiča na skrátenú výchovno-vzdelávaciu činnosť školského klubu detí na jedného žiaka mesačne je od päť do 15 percent životného minima. Výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov na túto činnosť je mesačne na jedného žiaka od 12 do 15 percent životného minima.

Výšku stanoveného príspevku v materských školách, v školských kluboch detí a v školských strediskách záujmovej činnosti zverejní riaditeľ ZŠ a materskej školy obvyklým spôsobom.

(tasr)

Páčil sa vám článok?