Na výstave Duodanube sa predstaví 5193 psov

14.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Jednou z generálnych príprav na budúcoročnú Svetovú výstavu psov bude víkendová dvojvýstava Duodanube, ktorá sa uskutoční v areáli výstaviska Incheba. Na 8. ročník prihlásili chovatelia 5193 psov z 23 európskych krajín.

V sobotu a nedeľu (16. a 17. augusta) ich v 35 výstavných kruhoch budú posudzovať rozhodcovia z 11 štátov. Na medzinárodnej výstave majú chovatelia ojedinelú možnosť získať za dva dni až po dva tituly - CAC a CACIB. Prehliadky sa začínajú o 9.30 h, záverečné súťaže o 15.00 h.

Najpočetnejšie je zastúpené plemeno labradorský retríver s počtom 73 jedincov. Nasleduje 71 rodézkych ridžbekov a 60 zlatých retríverov. Po dlhšom čase je prihlásených päť chrtov - španielskych galgov, čo je špeciálne plemeno chované na psie dostihy. Na Duodanube nebudú chýbať tradičné sprievodné národné chovateľské súťaže, podujatia pre deti, ako ani 13. ročník Majstrovstiev Slovenska agility, čo sú divácky veľmi obľúbené preteky psov v behu cez prekážky.

Ako uviedli čelní predstavitelia organizačného štábu výstavy Štefan Štefík a Vladimír Šiška, Duodanube preverí pripravenosť na Svetovú výstavu psov FCI, ktorá sa po prvý raz uskutoční na Slovensku v Bratislave 8. až 11. októbra 2009. Zúčastní sa jej vyše 21 000 psov všetkých plemien a okolo 80 000 návštevníkov. Predpokladá sa, že pôjde o historicky najväčšie výstavné kynologické podujatie na svete. Prípravy sú už v plnom prúde a napríklad už v súčasnosti si vystavovatelia z USA vo vyše ročnom predstihu objednali 50 hotelových izieb, dodal Štefík.

(tasr)

Páčil sa vám článok?