Rôzne názory na program Kultúrneho leta

11.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Tohtoročné Kultúrne leto sa v týchto dňoch končí. Podľa ohlasov našich čitateľov bol letný kultúrny program v Bratislave menej pestrý, ako po iné roky. Preto sme sa spýtali aj bratislavských chodcov, ako hodnotia tohtoročné Kultúrne leto.

Anastázia V., dôchodkyňa: Na kultúrne akcie som toto leto chodila s vnučkou, ktorá bola u mňa na prázdninách. Tých akcií síce nebolo veľa, ale boli zaujímavé. Boli sme v Bibiane, v Národnej galérii a v ÚĽUVE na Obchodnej. Malej sa to veľmi páčilo.

Imrich K, študent: Priznám sa, že veľký prehľad o Kultúrnom lete som nemal. Kúpil som si však METROPOL a to mi pomohlo zorientovať sa. Program sedel a vyhovovalo mi, že si môžem dopredu naplánovať, čo budeme s priateľkou a partiou robiť.

Alena B., úradníčka: Bola som veľmi sklamaná. Podujatia som nevyhľadávala, skôr som čakala, že sa bude niečo diať priamo v uliciach mesta. Po iné roky sa mi zdalo, že tých otvorených podujatí bolo viac. Minulý rok sa mi veľmi páčilo pojazdné kino pred Národným divadlom.

Romana G., kaderníčka: Tie dychovky a podobné nudnosti ma nezaujímajú a určite ani mojich rovesníkov. Myslím si, že sa tu málo robí pre mladých. A keď sa zruší Propeler, tak tu už bude absolútne mŕtvo.

Katarína G., manažérka: Tento rok som v uliciach mesta nezaznamenala žiadny väčší kultúrny ruch. Zrejme bolo Kultúrne leto komponované viac komornejšie. Mne viac vyhovujú pouličné akcie, kde sa môžu zapojiť aj okoloidúci. Sklamalo ma tiež, že výstava Socha a objekt nebola tento rok vôbec v uliciach. Väčšina sôch bola ukrytá vo dvoch a v Grassalkovichovej záhrade, ktorá je predsa len trochu mimo centra. A v čitárni Červený rak, kde vraj mali byť vystavené nejaké sochy, žiadne neboli. Na takéto prešľapy by si organizátori mali dať pozor.

(lav)
ČO HOVORÍ ULICA
Páčil sa vám článok?