Petržalka organizuje letné tábory a sústredenia

3.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Viaceré školy v bratislavskej Petržalke budú počas letných prázdnin organizovať rôzne voľno-časové projekty, tábory či športové sústredenia. Informoval o tom vo štvrtok hovorca mestskej časti Petržalka Ľubomír Andrassy.

Ako uviedol, v nepretržitej prevádzke bude tenisová škola v areáli základnej školy (ZŠ) na Dudovej ulici a futbalová akadémia na školskom ihrisku na Černyševského ulici. "ZŠ Turnianska bude dejiskom Otvorených majstrovstiev Petržalky v plážovom volejbale, pričom študenti stredných škôl môžu súťažiť každý pondelok, žiaci základných škôl každú stredu a dospelí hráči každú sobotu," uviedol.

Prímestské tematické tábory organizuje päť základných škôl - už prebiehajúce tábory sú na ZŠ Černyševského a ZŠ Nobelovo námestie, od 9. do 22. augusta bude na ZŠ Prokofievova, od 18. do 24. augusta na ZŠ Tupolevova a od 23. do 30. augusta na ZŠ Pankuchova. "Školské plochy, dvorce všetkých 11 petržalských škôl boli v závere školského roka pokosené, vyčistené a v nadchádzajúcich dvoch mesiacoch sú prístupné pre rôzne športové aktivity mládeže a verejnosti," dodal Andrassy.

Okrem vlastných projektov ponúka petržalská samospráva deťom a tínedžerom aj akcie organizované v spolupráci s Centrom voľného času a Kultúrnymi zariadeniami Petržalka. Podľa Andrassyho ide o viaceré tvorivé, remeselné dielne či denné tábory. Brány Centra voľného času na Gessayovej ulici sú otvorené denné od 8:00. "Na svoje si prídu mladí výtvarní umelci, Petržalčania si môžu rozvíjať svoje zručnosti v tkáčskej dielni, pri maľovaní na sklo, alebo pri glazúrovaní hlinených výrobkov," spresnil.

Denné tábory ponúkajú zaujímavé športové zápolenia, pútavé výlety do prírody či vedomostné hry a súťaže. Pri predstaveniach zameraných na detskú divadelnú scénu privítajú Kultúrne zariadenia Petržalky mladých umelcov v záhrade Leberfinger v Sade Janka Kráľa počas leta každú nedeľu o 17:00.

Viac informácií o jednotlivých podujatiach, akciách organizovaných počas letných prázdnin možno nájsť na oficiálnej internetovej stránke Petržalky alebo na stránkach www.cvcgesba.edu.sk a www.kzp.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?