V piatok sa v centre mesta začnú tradičné Vianočné trhy

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Už v piatok 25. novembra o 16. hodine sa na obnovenom Hlavnom námestí a v priľahlých priestranstvách rozsvietením vianočného stromčeka začnú v poradí trináste Vianočné trhy, ktoré potrvajú až do 23. decembra.

Bratislavské Vianočné trhy sú charakteristické svojím vyberaným sortimentom vianočného občerstvenia. Jeho charakter zodpovedá tradičnej národnej gastronómii. Chýbať nemajú cigánska pečienka, pečené klobásy, mastný chlieb s cibuľou, pagáče, husacie a kapustné lokše, kapustnica, varený punč, víno, grog. Zakázaný je predaj tvrdého alkoholu, ale aj piva. V tomto roku je na Hlavnom a Františkánskom námestí celkom 42 predajcov v tzv. gastro stánkoch.

Na pultoch stánkov však možno nájsť aj množstvo drobností, ktoré dotvárajú atmosféru blížiacich sa sviatkov. Drevo, sklo, koža, prútie, šúpolie, včelí vosk sú materiály, z ktorých sa vyrábajú predávané úžitkové a dekoračné umelecké predmety. Tesne pred Vianocami sa na trhovom námestí objavia kade so živými kaprami a vianočné stromčeky na predaj. Návštevníci trhov môžu nakupovať remeselné výrobky aj na nádvorí Starej radnice. Celkove bude na Vianočných trhoch 106 stánkov, čo je o 16 viac ako v roku 2004. Každý deň bude aj bohatý kultúrny program.

Páčil sa vám článok?