Vianočný bazár navštívia známe osobnosti

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Medzinárodný klub žien v Bratislave usporiada v nedeľu 20. novembra od 10.00 do 16.00 v Starej tržnici na Námestí SNP Vianočný bazár. Ide o charitatívnu akciu, ktorá sa koná už pätnásty rok.

Podujatie organizuje Medzinárodný klub žien v Bratislave, nezisková organizácia žien zo 40 krajín sveta žijúcich na Slovensku. Vianočný bazár je neodmysliteľnou súčasťou predvianočnej atmosféry Bratislavy. Je to jedno z najvýznamnejších podujatí diplomatickej a medzinárodnej komunity na Slovensku. Vianočný bazár tradične navštevujú mnohé významné osobnosti. Aj tento rok prisľúbili svoju účasť Silvia Gašparovičová, Zdenka Kukanová a mnohí veľvyslanci a diplomati s manželkami. Na Vianočnom bazári sa predávajú typické jedlá a výrobky z mnohých krajín sveta a výrobky chránených dielní a charitatívnych organizácií. V tomto roku sa na 24 stoloch budú predávať delikatesy z Ukrajiny, Indie, Škandinávie, Švajčiarska, Francúzska, Nemecka, Ruska, Maďarska, USA a mnohých iných krajín. Poľsko v rámci bazáru otvorí vlastnú minireštauráciu.

Medzinárodný klub žien poskytuje niekoľko stolov neziskovým organizáciám. V tomto roku sa na Vianočnom bazáre zúčastní niekoľko špeciálnych bratislavských ZŠ, Dom svitania Jakubov a ďalšie chránené dielne, nadácia Info Roma, Nadácia Emílie Kováčovej, Evanjelická diakonia, K2-organizácia na využitie voľného času a rozvíjanie talentu mládeže a ďalšie organizácie. Spriatelené charitatívne organizácie ako Soroptimists, YMCA, QSI, Lions Club, Rotary Club, sa zúčastňujú na bazáre formou vlastných stolov, ale zisk venujú Medzinárodnému klubu žien.

Celý výťažok z Vianočného bazáru sa poukazuje na účet Medzinárodného klubu žien, ktorý tieto prostriedky rozdeľuje neziskovým organizáciám z celého Slovenska. Vstupenky si možno zakúpiť v BKIS na Uršulínskej alebo v nedeľu 20. novembra v Starej tržnici. Cena vstupenky je 100 Sk, zľavnenej 50 Sk.

Páčil sa vám článok?