Petržalská knižnica ponúka do burzy vyše 2000 kníh

14.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vyše 2000 kníh pripravila Miestna knižnica Petržalka do dnešnej knižnej burzy na dostihovej dráhe v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Počas jej druhého ročníka si môžu záujemcovia za 10 Sk (0,33 eura) kúpiť knihy vyradené z pobočiek petržalskej knižnice.

Knižná burza je súčasťou kultúrno-spoločenského programu Dni Petržalky. Ten sa začal o 10.00 h otvorením Detskej scény, kde vystúpi takmer 250 mladých umelcov. Dopoludnia zároveň začne 12 družstiev súťažiť vo varení guláša o cenu Petržalská varecha. Víťaz súťaže bude známy o 17.30 h.

V rámci večerného programu vylosuje prezident SR Ivan Gašparovič približne o 19. hodine prvého z troch výhercov eurobankovky v hodnote 500 eur (15.160,50 Sk), ktorý si zamení fiktívnu eurobankovku za skutočnú. Do súťaže o eurobankovku sa počas mesiaca jún mohli zapojiť Petržalčania prostredníctvom Petržalských novín, ale môžu sa jej zúčastniť aj priami účastníci galaprogramu. Ďalších výhercov vylosujú splnomocnenec vlády SR pre zavedenie eura Igor Barát a petržalský starosta Milan Ftáčnik.

Na úvod večera sa predstaví víťaz súťaže amatérskych hudobných skupín. Na pódiu nebudú chýbať Zuzana Smatanová, skupina Hex aj český spevák David Koller. Dnešný program ukončí polnočný ohňostroj.

Petržalská samospráva spolu s Dopravným podnikom Bratislava (DPB) zabezpečili mimoriadne nočné autobusové spoje, ktoré budú stáť pri Dostihovej dráhe po skončení programu približne o 0.05 h po polnoci.

(tasr)

Páčil sa vám článok?