Oslavy Silvestra tentoraz ako celodenná párty

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislava sa v posledných rokoch bez väčších problémov zaradila medzi tie veľké európske a svetové mestá, v ktorých existuje spoločenská tradícia veľkolepých osláv príchodu nového roku v uliciach mesta.

Tieto oslavy sa začínali takmer z ničoho, veď ešte do roku 1998 tu nebolo na čo nadviazať. V posledných piatich rokoch však organizátori dokázali do ulíc historického centra prilákať desaťtisíce Bratislavčanov a návštevníkov hlavného mesta a vo viacerých zónach zábavy im pripraviť niekoľkohodinový program, v ktorom účinkovali špičkoví reprezentanti aktuálnej slovenskej popovej kultúry. Jedna z českých televíznych staníc ho dokonca vo svojom novoročnom spravodajstve označila za najlepší silvestrovský program v rámci hlavných miest stredoeurópskych krajín.

Organizátori z kancelárie primátora a občianskeho združenia Hlava 98 sľubujú, že tohtoročné oslavy v ničom nezaostanú za predchádzajúcimi ročníkmi. Podujatie bude z dramaturgického hľadiska rozdelené na celodennú party v centre mesta a na polnočné vyvrcholenie s odpočítavaním posledných okamihov starého roku na Dunaji.

Centrom osláv a zároveň miestom, kde sa bude odohrávať hlavný silvestrovský program, bude vynovené Hlavné námestie. Na tomto námestí bude niekoľkohodinový koncert. Medzi účinkujúcimi kapelami budú určite niektoré „silvestrovské stálice”, ale aj silvestrovskí „debutanti”. V kuloároch sa hovorí o skupinách Desmod a Peha.

Hviezdoslavovo námestie je svojou rozlohou aj polohou predurčené na veľkú diskotéku, ktorá bude tancuchtivých návštevníkov lákať od 20. do 1. hodiny. Nádejne vyzerá vstup Slovenského rozhlasu do programovej štruktúry tejto scény už v popoludňajších hodinách. Program hovoreného slova a hudby z dielne Slovenského rozhlasu určite priláka - aj vďaka plánovaným živým vstupom do vysielania - stabilný okruh poslucháčov.

Novou zónou zábavy bude Námestie Ľ. Štúra. Na tejto scéne sa začne hrať okolo 20. hodine. Ľudí, ktorí budú postupne prichádzať na nábrežie, aby si „chytili“ dobré miesto na sledovanie záverečných okamihov odchádzajúceho roku, bude baviť predovšetkým džez, retro a podobné hudobné žánre.

Vyvrcholenie tohtoročných silvestrovských osláv obstará svetelno-akusticko-pyrotechnická show so živými bubeníkmi, svetelným odpočítavaním posledných sekúnd starého roku a parádnym ohňostrojom priamo z hladiny Dunaja. Začne sa už približne pol hodiny pred polnocou. Dejiskom tejto pôsobivej show bude úsek Rázusovho nábrežia od budovy Slovenského národného múzea po Nový most.

Páčil sa vám článok?