V sobotu vyvrcholia Dni Petržalky

11.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Tradičné Dni Petržalky, ktoré sa tento rok začali 30. mája, vyvrcholia celodenným galaprogramom v sobotu 14. júna na Dostihovej dráhe v Starom háji.

Sobotný program sa začína o 10.00 h Detskou scénou, teda takmer sedemhodinovým maratónom vystúpení detských folklórnych súborov Lúčka, Hájenka, Jarabinka či Poleno, scénu mladých ovládnu tiež hip-hopoví tanečníci. Mladí Petržalčania budú môcť súťažiť v množstve netradičných disciplín ako žonglovanie, moderný tanec alebo si vychutnávať predvádzanie akrobatických prvkov na bicykloch.

O 14.00 h sa začínajú súťaž vo varení guláša O Petržalskú varechu a Petržalská burza kníh, kde si bude možné za symbolické ceny kúpiť knihy vyradené z fondu petržalských verejných knižníc. Od 14.30 h bude Jarmok petržalskej komunity, na ktorom budú miestne neziskové organizácie prezentovať svoje aktivity na podporu občianskej angažovanosti v mestskej časti a posilňovanie petržalskej identity.

Večerný galaprogram sa začína o 17.30 h a vystúpia Zuzana Smatanová, David Koller a skupiny Hex a Taktici. Celodenný program ukončí Petržalský polnočný ohňostroj.

(brn)

Páčil sa vám článok?