Wagner gala na večere v Opere SND

23.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Opera SND uvedie 28. mája o 19.00 zaujímavý prierez hudobno-dramatickou tvorbou velikána svetovej opery Richarda Wagnera. Na večere s názvom Wagner gala sa predstavia vynikajúci, medzinárodne renomovaní vokálni sólisti.

Na programe budú najznámejšie hudobné čísla a scény z opier Majstri speváci norimberskí, Tannhäuser, Lohengrin, Blúdiaci Holanďan a v druhej polovici koncertu zaznie kompletné prvé dejstvo majstrovej hudobnej drámy Valkýra.

Ako ústredná ženská predstaviteľka v Tannhäuserovi, Lohengrinovi i Valkýre sa predstaví popredná maďarská sopranistka Eszter Sümegi, v úlohe Lohengrina a Siegmunda svetoznámy austrálsky wagnerovský tenorista Stuart Skelton a part Holanďana a Hundinga v mýtickej Valkýre zaznie v podaní slovenského basistu Petra Mikuláša.

Spoluúčinkovať bude orchester Opery SND, v ktorého interpretácii zaznejú i orchestrálne časti Wagnerových opier: predohra k opere Majstri speváci norimberskí a slávna Jazda Valkýr. Za dirigentským pultom bude stáť riaditeľ Opery SND Oliver Dohnányi.

(dš)

Páčil sa vám článok?