DPOH by mohol prevádzkovať kraj

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prevádzkovateľom Divadla P. O. Hviezdoslava by mohol byť Bratislavský samosprávny kraj samostatne alebo spoločne s mestom Bratislava.

Pre Bratislavské noviny to uviedol minister kultúry František Tóth. „Uvedomili sme si, že prvé kolo predaja tejto budovy ako celku bolo neúspešné a predpokladáme, že takto by to bolo aj v nasledujúcich kolách,“ konštatoval. „Preto hľadáme najlepší spôsob, ako naplniť naše finančné potreby na dostavbu novostavby Slovenského národného divadla a zároveň vytvoriť priestor, aby novým zriaďovateľom a prevádzkovateľom Divadla P. O. Hviezdoslava mohol byť Bratislavský samosprávny kraj buď samostatne alebo v spolupráci s mestom Bratislava. Pripravujeme nové analýzy a nové odhady. Predpokladám, že táto fáza potrvá niekoľko týždňov a potom prídeme s novým riešením celého procesu. K dnešnému dňu ešte toto riešenie nemáme.“

Zatiaľ nie je jasné, či by samosprávny kraj samostatne alebo spoločne s mestom dostal celú budovu alebo len priestory divadla. Ako dodal F. Tóth, jednou z možností je rozdeliť budovu na dve časti - na divadlo a na administratívno-ubytovacie priestory.

Páčil sa vám článok?