Gitarista John McLaughlin opäť v Bratislave

9.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

One Day Jazz festival je voľný koncept džezových večerov, ktorý otvára svoju prvú sériu koncertov 20. mája v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

Večer vystúpi na pódiu John McLaughlin and The 4th Dimension, Kaltenecker trio z Maďarska a Oskar Rozsa Project.

Legendárny gitarista, skladateľ a inovátor John McLaughlin sa po vyše dvadsiatich rokoch vracia na Slovensko so svojím džez-rockovým projektom The 4th Dimension.

Narodil sa v roku 1942 vo Veľkej Británii a na gitaru sa naučil hrať sám. Postupne sa zaradil medzi najlepších gitaristov sveta. Nahrával s Milesom Davisom, Carlosom Santanom, Waynom Shorterom, Chickom Coreom, Tonym Williamsom, Stingom, Jimim Hendrixom, Al Di Meolom, Pacom De Luciom či s London Symphony Orchestra. Je držiteľom niekoľkých cien Grammy a dalších ocenení ako Najlepší džezový gitarista alebo Najlepší gitarista vôbec. Pre jeho štýl hrania je charakteristická neuveriteľná rýchlosť, sila a virtuozita. Na svojom konte má množstvo albumov, či už so svojimi projektami alebo ako hosťujúci gitarista.

Do Bratislavy zavíta spoločne s mladými a vynikajúcimi hudobníkmi - Mark Mondesir hrá na bicích, Gary Husband na klávesoch a Hadrien Feraud na basovej gitare. Koncert bude vychádzať z jeho najnovšieho albumu Industrial Zen.

(dš)

Páčil sa vám článok?