Aj toto leto bude Detská Univerzita Komenského

1.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

V roku 2003 bola z iniciatívy riaditeľa Divadla Aréna Juraja Kukuru založená Detská univerzita Komenského. Každoročne tak môžu deti vo veku od 9 do 14 rokov študovať ako vysokoškolskí študenti.

V júli a v auguste bude už 6. ročník Detskej UK. Študovať sa bude vždy v stredu, prednášať budú slovenskí aj zahraniční univerzitní profesori. Prvá prednáška aj s imatrikuláciou bude 2. júla v aule UK. Úvodný príhovor bude mať Regina Ovesny-Straka, predsedníčka predstavenstva Slovenskej sporiteľne.

Posledná prednáška spolu s promóciou bude 27. augusta tiež v aule UK. Záverečný príhovor bude mať minister školstva Ján Mikolaj.

Témy vychádzajú z profesijného zamerania profesorov, ale sú prispôsobené veku a záujmom detí. Po prednáške môžu deti klásť profesorom otázky. Na študentov čaká aj sprievodný program v spolupráci so Slovenskou národnou galériou a Slovenským národným múzeom, návšteva Národnej rady SR, exkurzia do trezoru Národnej banky SR, Detský architektonický workshop.

Počas štúdia dostanú študenti občerstvenie, tričko a čiapku s logom univerzity indexy a diplomy absolventa. Po skončení ročníka vychádza aj knižná publikácia s prednáškami, plná fotografií a pútavých ilustrácií.

Podmienky štúdia sú: Vek dieťaťa a nutnosť absolvovať minimálne šesť z deviatich prednášok. Dieťa - študent sa zúčastní na imatrikulácii a ak splní podmienky účasti, na záver bude promovať a dostane diplom absolventa Detskej univerzity Komenského. Počet uchádzačov je limitovaný vzhľadom na obmedzenú kapacitu hľadiska Divadla Aréna.

Prvá prednáška spojená s imatrikuláciou a posledná prednáška spojená so slávnostnou promóciou absolventov bude v aule Univerzity Komenského na Šafárikovom námestí v Starom Meste, ostatné prednášky budú v Divadle Aréna na Viedenskej ceste v Petržalke.

Prihlásiť sa treba v Divadle Aréna, Viedenská cesta 10, 851 01 Bratislava, tel.: 02-67-202-559, fax: 02-67-202-556, e-mailom na produkcia@divarena.sk. Viac na www.duk.sk

(dš)

Páčil sa vám článok?